De betalingen worden direct na de trimbehandeling gedaan d.m.v. een betaalverzoekje. Bij contante betaling alleen gepast, pinnen is niet mogelijk.
Tarieven Katsalonnetje
Basisbehandeling
65 €
Elke volgende kat
10 € korting op basisbehandeling
12 weekse behandeling
10 € korting op basisbehandeling
Meerprijzen
Achterstallig onderhoud en/of scheren
+ 15 €
Extreem vervilte vachten
+ 30 €
Vlooien
+ 10 €
OVER MIJ Hallo Kattenliefhebber, mijn naam is Mascha Magielse en ik ben gediplomeerd kattentrimster. Van kinds af aan ben ik al dol op dieren en ben ik opgegroeid met honden, katten, konijnen en paarden. Zelf heb ik al meerdere katten gehad waaronder twee Perzische katten. Nu heb ik een Maine Coon, een halflangharig mengelmoesje en een Europese Korthaar. Mijn interesse in het katten trimmen is ontstaan nadat ik zelf met mijn maine coon bij een kattentrimster terecht kwam. Daarna ben ik de vakopleiding bij Cats Class gaan doen en heb ik mijn diploma behaald. Dit is een opleiding waarin je vachtvriendelijk, vachtbesparend en dus ook katvriendelijk werkt en dat sprak mij enorm aan. Met deze werkwijze wil ik graag eigenaren met hun katten helpen in mijn trimsalon.
TARIEVEN De betalingen worden direct na de trimbehandeling gedaan d.m.v. een betaalverzoekje. Bij contante betaling alleen gepast, pinnen is niet mogelijk.
Tarieven Katsalonnetje
Basisbehandeling
65 €
Elke volgende kat
10 € korting op basisbehandeling
12 weekse behandeling
10 € korting op basisbehandeling
Meerprijzen
Achterstallig onderhoud en/of scheren
+ 15 €
Extreem vervilte vachten
+ 30 €
Vlooien
+ 10 €
Welkom op de website van Katsalonnetje Kat- en vachtvriendelijke trimster Heeft jouw kat last van klitten, vilt of andere vachtproblemen, dan help ik je graag verder. Vaak zijn katten prima in staat om hun eigen vacht te verzorgen maar soms kunnen katten wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Oudere katten, katten met lichamelijke gebreken (zoals artrose) of katten die te zwaar zijn, hebben meer problemen om hun eigen vacht nog goed te kunnen onderhouden omdat ze er gewoon niet goed meer bij kunnen. Door ze te helpen met de vachtverzorging kunnen klitten of zelfs vervilte vacht (wat erg pijnlijk is voor de kat) worden voorkomen. Wil je meer weten of ben je benieuwd naar mijn tarieven? Kijk gerust verder op mijn website of neem contact met mij op
WERKWIJZE Kat- en vachtvriendelijk trimmen, wat houdt dat eigenlijk in? Katvriendelijk betekent dat ik geen dwangmiddelen gebruik zoals kapjes, waskooien of het vastzetten van katten. De Katten worden bij mij ook niet gewassen of onnodig geschoren (bijv. een leeuwmodel). Tijdens de trimbehandeling probeer ik zoveel mogelijk rust te bewaren en las ik een pauze in als dat nodig is. Ook maak ik gebruik van kattenkruid en essentiele olien (o.b.v. Casa Aroma) om stress bij de kat zoveel mogelijk weg te halen tijdens de behandeling. Een voordeel van trimmen in een salon is dat een kat vaak beter te behandelen is dan thuis. Als de stress te hoog op loopt is het beter om de behandeling te stoppen. Vachtvriendelijk betekent dat ik zoveel mogelijk vacht probeer te besparen omdat de vacht van een kat belangrijke functies heeft. De vacht wordt doorgekamd en klitten en vilt scheer ik weg. De katten worden niet ontwolt. Als de kat een vette vacht heeft of vies is kan deze behandeld worden met droogshampoo. Tijdens de trimbehandeling probeer ik je zoveel mogelijk advies te geven over de vacht en de verzorging daarvan. Als de kat een vette vacht heeft of vies is kan deze behandeld worden met droogshampoo. Wil je meer weten? Bel, app of mail mij gerust.
TRIMBEHANDELING Bij binnenkomst Het reismandje kan op de grond of op de trimtafel gezet worden en het deurtje kan open. De kat krijgt eerst even rustig de tijd om te wennen en rond te lopen zodat de stress van de autorit kan zakken. De Trimbehandeling Met mijn handen ga ik eerst door heel de vacht om te controleren op klitten en vilt. Daarna knip ik als eerste de nagels. Kleine klitten probeer ik voorzichtig uit te kammen. Grote klitten en vilt scheer ik weg met de tondeuse. Wanneer de kat voor het eerst in de salon is zal ik hem eerst rustig laten wennen aan het geluid van de tondeuse. De overige gezonde vacht wordt gespaard, deze kam ik door. Tussendoor is er altijd tijd voor een knuffel, ik werk ook met valeriaan en kattenkruid om stress te reduceren en de kat zoveel mogelijk een veilig gevoel te geven. Let op! Door het wegscheren van klitten en vilt kan het zijn dat de vacht er een periode minder mooi uitziet. Omdat de vacht een aantal belangrijke functies heeft heb ik bewust gekozen voor het vacht besparend trimmen. Waarom is een trimbehandeling nodig? Voorkomen dat de kat klitten en/of vilt krijgt. Vilt en klitten trekken aan de huid en zorgen voor pijn bij de kat. Als het niet mogelijk om de kat regelmatig een goede kambeurt te geven of als de kat dit niet toe laat, dan is het verstandig om een afspraak te maken bij een trimsalon. Een trimbehandeling bij een kortharige kat? Ook bij kortharige katten kunnen er klitten of viltstukjes in de vacht ontstaan. Vooral bij oudere katten die niet meer goed kunnen bewegen of ziek zijn en katten met overgewicht kunnen zichzelf minder goed verzorgen waardoor er klitten en vilt ontstaat. Hoelang duurt de trimbehandeling? Het liefst zo kort mogelijk ( zo weinig mogelijk stress voor de kat) maar maximaal 45 tot 60 minuten. Dit is afhankelijk van de vachtproblemen en hoe lang de kat het toelaat. Wat als het trimmen niet lukt? Wanneer de stress zo hoog oploopt dat het zowel voor mij als de kat te gevaarlijk wordt kan het beter zijn de behandeling te staken en het later onder een roesje opnieuw te trimmen. Ik kan hiervoor eventueel naar je eigen dierenarts komen.